Primul desen animat din lume se numeste Fantasmagorie si nu dureaza mai mult de un minut.

Cand vine vorba de istoria animatiei, numele lui Emile Cohl nu poate sa nu fie mentionat. In 1908, celebrul caricaturist francez realiza Fantasmagorie, un scurtmetraj alb-negru considerat primul desen animat din lume.

Animatia, care nu dureaza mai mult de 1 minut si jumatate, a fost realizata din 700 de desene legate apoi intre ele. Fiecare imagine a fost apoi filmata pe un negativ pentru a crea efectul de creata pe tabla (chalk-line effect). O tehnica simpla, dar ingenioasa pentru acea vreme, care permitea ca imaginile sa se preceada, dand imaginilor efectul de miscare si continuitate.

Numele nu este ales degeaba, animatia lui Cohl, o succesiune de imagini si forme, dand senzatia de imagini fantomatice proiectate pe perete.

In vara lui 1908, Cohl si-a prezentat animatia la Theatre de Gymnase din Paris. Desi nu exista un fir narativ vadit, animatia a fost foarte bine primita de public.

Retail jobs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.