De la versiunea semnata Cecil Hepworth si Percy Stow si pana la adaptarea curajoasa a lui Tim Burton, va invitam va vedeti cum au evoluat ecranizarile de-a lungul timpului...

Minunata poveste Alice in Tara Minunilor a aparut in anul 1865, fiind scrisa de catre Lewis Carroll. Autorul nu stia cat de buna este povestea pentru ecranizare si cum va influenta ea vietilor copiilor sau ale adultilor, asta pentru ca cinematografia s-a dezvoltat un pic mai tarziu. De la versiunea semnata Cecil Hepworth si Percy Stow si pana la adaptarea curajoasa a lui Tim Burton, va invitam va vedeti cum au evoluat ecranizarile de-a lungul timpului...

Prima versiune a aparut in 1903, fiind regizata de catre Cecil Hepworth si Percy Stow. Filmul a avut numai 12 minute, dintre care aproximativ opt au ramas pana astazi:

In 1931, apare prima adaptare completa alb negru cu sunet, ce pastreaza dialogurile originale construite de catre Caroll. Filmul ruleaza in Warner Theatre din New York, insa nu se bucura de succes.

Doi ani mai tarziu, in 1933, Paramount Pictures pune impreuna starurile vremii: W.C. Fields, Gary Cooper sau Cary Grant. Filmul a avut initial 90 de minute, insa Warner l-a micsorat la 77 de minute dupa ce a cumparat drepturile de autor. Puteti vedea intreaga adaptare pe YouTube, in zece parti (click aici)

In 1951 apare si animatia, de la Disney. O puteti urmari pe YouTube in opt parti, aici.

In 1966, Jonathon Miller regizeaza o adaptare excelenta, facuta special pentru un program de miercuri, ce rula pe BBC:

In 1983, Alice in Tara Minunilor apare ca un singur episod in superba serie Great Performances:

In 1985, apare o adaptare in doua parti, pentru TV. Filmul poate fi vizualizat (zece parti pe YT) de catre fani si nostalgici, aici.

Multi dintre noi probabil au vazut adaptarea facuta de Hallmark, in care au aparut Miranda Richardson, Martin Short si Whoopi Goldberg. Filmul poate fi vazut pe YT in 14 parti, aici.

In 2009, postul SyFy produce o versiune proprie sub forma unei mini serii, in care au jucat Kathy Bates, Tim Curry si Matt Frewer:

In sfarsit, anul acesta a aparut versiunea facuta de catre excentricul Tim Burton, film care se descurca excelent in box-office. Adaptarea poate fi vizualizata in mod 3D in cinematografele din toata lumea, inclusiv la noi.

Citeste si:
FOTO Netflix a publicat primul vizual pentru serialul despre...
FOTO Netflix a publicat...

Vezi si...

Alice in Tara Minunilor: Teaser si artworks

Alice in Tara Minunilor: Alice fotomodel

Alice in Tara Minunilor: Wikipedia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.