Lars von Trier a picat testul Comisiei de rating a Centrului National al Cinematografiei, Romania devenind prima tara care a interzis a doua parte a filmului sau Nymphomaniac Vol. II.

Membri Centrului National al Cinematografiei (CNC) trebuie sa fi rosit pana in varful urechilor cand au vazut atata introspectia si psihanaliza fina in a doua parte a filmului lui von Trier, Nymphomaniac Vol. II. (Nu, nu l-am vazut, dar bag pana in foc ca, la fel ca-n prima parte, si in a doua, pe langa prim planuri deocheate, se va servi si cate un platou subtil de studiu psihologic). Si, pentru a proteja ochisorii si urechiusele sfioase ale poporului roman, obisnuit cu emisiunile culturale ale lui Capatos si Maruta, pudibonzii de la CNC au decis ca trebuie neaparat sa-l interzica pe nesimtitul asta de von Trier si filmele lui artistice in cinematografele mioritice.

Asadar, avem un caz unic de cenzura in Europa. Se intampla in Romania, anul Domnului 2014. In Franta, Olanda, Germania si restul tarilor destupate la minte, accesul in sala este permis celor peste 16 ani.

Vestea buna este ca, dupa ce li s-a atras atentia ca Nymphomaniac nu este un film cu trei de X in coada, ci unul artistic, membri CNC se reunesc astazi la ora 15:00 pentru a revedea, reevalua si renumera scenele de cunnilingus care apar in primplan.

O alta veste buna este ca Planeta Moldova a dedicat CNC o pulifonie de mare finete:

Si trailerul porcoseniei:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.