Ultima creatie a elvetienilor este CX 20,000 Feet Diver, un ceas care a rezistat la o scufundare pana la aproximativ 6,000 de metri sub apa, fiind omologat in Cartea Recordurilor.

CX Swiss Military: Ceas care rezista la 6.000 m sub apa

Swiss Military Watch si-a propus de-a lungul timpului sa doboare record dupa record si a cam reusit. Ultima creatie a elvetienilor este CX 20,000 Feet Diver, un ceas care a rezistat la o scufundare pana la aproximativ 6,000 de metri sub apa, fiind omologat in Cartea Recordurilor.

Poate ca aceasta caracteristica nu conteaza foarte mult pentru un barbat care nu intra cu ceasul la mana in apa niciodata, insa Swiss Military Watch are de castigat enorm la capitolul imagine. Dupa cum bine se poate vedea in poza de profil, 20,000 Feet Diver este destul de gros, numai safirul transparent avang o grosime de 10mm! Ceasul are o grosime totala de 28.5mm si o greutate de 265 de grame. Interesant este faptul ca SMW a testat bijuteria mecanica pana la 7.500 de metri, insa pentru doborarea recordului stabilit de catre un Rolex DeepSea chiar nu era nevoie de o complicare inutila.

20,000 Feet Diver are si o rezistenta iesita din comun. Mai precis, SMW a trecut cu un camion peste el, l-a propulsat cu un tun de apa si a tras cu un glonte in safir, fara ca macar unul dintre aceste teste sa afecteze semnificativ ceasul, estetic. Nu mai vorbim despre mecanismul Valjoux 7750 care nici macar nu a sesizat ca a facut cunostinta indeaproape cu un glonte..

Ceasul celor de la SMW va fi disponibil in scurt timp, la un pret de aproximativ 3,000 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.