Rosul burgund, culoarea vedeta in moda masculina pentru sezonul toamna-iarna 2008-2009.

Gata cu hainele varatice. Ar fi bine sa va pregatiti garderoba de toamna, pentru ca noile colectii pentru sezonul rece le inlocuiesc deja pe cele de vara in majoritatea magazinelor. Daca anul trecut au fost la moda culorile terne, accesoriile metalice, pielea, sezonul toamna-iarna 2008/2009 introduce rosul drept culoarea vedeta.

Rosul burgund este permis pentru orice tip de tinuta masculina, fiindca in sezonul rece al acestui an se celebreaza stilul regal, caracterizat de materiale fine, sofisticate, catifelate si culori puternice. Acum, rosul burgund este simbolul barbatului pentru care stilul vestimentar reprezinta un prilej de a se remarca, de a se simti ca un rege.

Incurajate sunt insa si variatiile de rosu - rosu deschis, grena, rosu-violet si chiar maron. Mai jos aveti cateva exemple de a asorta un sacou rosu in stiluri distincte:

Office Look

Poti purta sacoul cu vesta pe dedesubt sau ii poti asorta o cravata in combinatie alb-rosu (eventual alba cu buline rosii sau cu altfel de imprimeu care sa anime liniile clasice). Daca vrei sa pastrezi un aspect casual-chic, asorteaza pantalonilor o camasa rosie in loc de sacou. Se recomanda de asemenea si combinatii neobisnuite, cum ar fi ca materialul si modelul camasii sa fie identice cu panza care dedubleaza sacoul pe interior (captuseala). Matasea este recomandata in acest caz. Evita pantalonii prea stramti sau pantofii albi, pentru ca efectul va fi neplacut.

Playboy Look

Daca te incumeti sa adopti aceasta tinuta, inseamna ca nu te va surprinde sa auzi ca poti asorta un sacou rosu unui pantalon scurt sau de lungime medie, completat de cizme sau ghete. Este un look relaxat, iar sacoul trebuie sa fie scurt si cambrat, cu marginile conturate in negru. Sunt preferabile materialele catifelate, uneori cu reflexe lucioase subtile, in functie de ocazie. Pantalonii se poarta simpli si usor mulati. Buzunarele sunt in acest caz un accesoriu important pentru sacou, iar cele supradimensionate il vor completa perfect. Tinuta din imagine este semnata John Galliano.

Citeste si:
Tendinte toamna-iarna 2008/2009
Tendinte toamna-iarna 2008/2009

Duke Look

"Ducele" este vedeta acestui sezon. Duke Look ne duce cu gandul la filmele de actiune care trateaza iscusinta ucigasilor platiti. De data aceasta sacoul rosu este mediu sau lung si se asorteaza cu manusi negre si pantaloni negri "la dunga" sau half-baggy. Sacoul se poate combina cu camasa alba si cravata neagra cu dungi sau cu camasa alba in dungi. Tinuta din imagine este de inspiratie Louis Vuitton, iar designer-ul propune sacoul in degrade, care combina rosul cu nuante neutre, contrastante.

Casual Look

Stilul "Miami" se mentine, chiar daca vara este pe sfarsite. De aceasta data sacoul se asorteaza cu o camasa ale carei mansete sa ii acopere partea inferioara a manecilor. Este de asemenea un stil relaxat, dar totodata sofisticat, pentru ca ne duce cu gandul la omul de afaceri creativ, liber, destins, dar sigur pe sine si pe imaginea sa, prin care se distinge in mediul sobru de business. Acestui tip de sacou i se potrivesc foarte bine pantalonii albi cu dungi negre, o camasa alba cu mansete rosu-violet pal si o cravata in nuanta inchisa. Tinuta este de inspiratie D&G.

Citeste si:
Minimalism în modă: trucuri pentru a te îmbrăca simplu și elegant
Minimalism în modă: trucuri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.