In materie de hair style ai foarte multe optiuni, insa nu toate sunt potrivite pentru tine.

Fiecarui tip de par i se potrivesc anumite tunsori, care sa il puna in valoare si totodata sa il faca usor de intretinut. Chiar daca barbatii nu investesc timp si bani in aceeasi masura in care o fac femeile pentru ingrijirea parului, nu inseamna ca acesta trebuie neglijat. Exista o multime de produse cosmetice adresate publicului masculin si, in plus, de la an la an designerii propun tot mai multe modele de hairstyle.

1. Parul lung

Barbatii care prefera suvitele lungi, si le pot vopsi in diverse nuante apropiate intre ele, pentru a evidentia tunsoarea, pastrand totodata un aspect natural. Evita totusi tonurile prea deschise, pentru ca reduc volumul parului si nu mai sunt la moda in 2008. Pentru parul fin, lipsit de forma, foloseste produse speciale, care il pot defini si proteja in acelasi timp. Evita utilizarea uscatorului pentru par.

2. Parul cret

Ingrijirea acestui tip de par se bazeaza pe doua coordonate: reducerea volumului si definirea buclelor. Multe persoane cu parul cret sunt nemultumite de aspectul sau voluminos, insa fac frecvent o greseala care le accentueaza frustrarea: incearca sa reduca volumul cand parul este uscat. Este esential sa folosesti produse adecvate, pe care sa le aplici pe parul umed. Vei observa diferenta: buclele se vor defini si vor fi mai usor de 'manevrat'. Nu iti spala parul zilnic, ci la 2-3 zile.

3. Parul des si drept

Dezavantajul parului in stil asiatic este de a nu fi foarte flexibil, de aceea are tendinta sa sa se aseze precum tepii unui arici. Desi nu iti poti permite sa inovezi prea mult in materie de hairstyle, poti incerca diverse tunsori si in functie de trasaturile fetei sau stilul vestimentar.

4. Parul rar

Parul foarte fin sau amenintat de calvitie nu trebuie agresat nici cu produse care il pot imbacsi, nici cu accesorii pentru mentinerea tunsorii. Este indicat sa il speli cam de doua ori pe saptamana si sa nu il perii. Mentine-l cat mai scurt si chiar rade-l, daca te avantajeaza acest stil. In plus, vei fi la moda, avand in vedere ca tunsoarea "periuta" este una dintre vedetele acestui sezon. Daca textura fina sau lipsa parului pe anumite portiuni apar ca urmare a unor dereglari la nivelul organismului, urmeaza un tratament cu produse speciale, nu inainte de a consulta medicul.

Citeste si:
Primăvara prinde contur: Alege sacourile perfecte pentru a înfrunta...
Primăvara prinde contur:...

Tunsoarea potrivita stilului tau:

Stilul office impune tunsori simple, care sa nu se remarce in mod necorespunzator fata de tinuta specifica mediului de afaceri.

Stilul afro include cateva modele de hairstyle specifice, cum sunt coditele dreadlocks. In general, textura si volumul parului persoanelor de culoare au nevoie de ingrijire speciala.

Stilul funky nu impune propriu-zis limite in materie de tunsori, ci iti ofera posibilitatea sa jonglezi cu diverse tipuri de look, in functie de... starea de spirit. Tunsorile asimetrice implica utilizarea frecventa a produselor pentru fixare, ceea ce inseamna ca va trebui sa iti faci timp pentru a arata... altfel decat restul lumii.

Articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.