Ce pastram si ce aruncam din sifonier in 2008?

Abia s-a incheiat Saptamana Modei de la Paris, unde designerii "si-au facut de cap" cu noile lor colectii, multe dintre ele impresionante atat din punct de vedere cromatic, cat si al croielilor. Evenimentul a fost cu atat mai interesant cu cat a gazduit ultimul show haute-couture semnat Valentino. Celebrul designer si-a luat ramas bun cu lacrimi in ochi de la lumea modei, dupa 45 de ani de cariera, in care a imbracat nume sonore ale show-biz-ului.

Moda noului sezon inca tolereaza unele trenduri care au fost in voga anul trecut, insa interzice fara exceptie multe dintre stilurile cu care ne-am obisnuit. Ce pastram si ce aruncam din sifonier in 2008? Ce se poarta in materie de hair-style? Care sunt accesoriile sezonului?

IN

Blugii prespalati

Daca nu ai scapat inca de blugii pe care i-ai purtat acum 3 ani, e cazul sa ii scoti la lumina si sa ii imbraci cu incredere. Cu cat aspectul lor pare mai neingrijit, cu atat vei fi mai trendy. Denimul cu aplicatii si broderii a facut furori pe catwalk-uri, iar paleta coloristica a vestimentatiei este cat se poate de diversificata.

Pantalonii 3/4 cu mansete

Intr-un articol precedent spuneam ca sosetele nu trebuie niciodata rulate, insa ai unda verde sa faci asta in cazul pantalonilor. Daca nu ai fost niciodata fanul stilului clasic adoptat de Fred Astaire, afla ca designerii au avut alta parere atunci cand si-au prezentat colectiile. Thom Browne a facut senzatie cu noul sau model de pantaloni: lasa la vedere gleznele, dar macar acopera dosul...

Servieta traditionla

Orice barbat de succes are nevoie de accesorii reprezentative si, in mod surprinzator sau nu, simplitatea este la moda. In materie de genti, colectia Vuitton a fost orientata spre designul simplu. Clasicele genti-diplomat uni, supradimensionate raman in topul accesoriilor acestui sezon.

Trench-ul cu butoni supradimensionati

Daca moda anilor trecuti a fost dominata de culori contrastante, piese funky in editii limitate si dungi multicolore, de data aceasta conceptul-cheie este subtilitatea. Khaki-ul a fost culoarea preferata pentru trench-uri, pana cand albastrul si argintiul s-au dovedit a fi mult mai expresive. Butonii supradimensionati sunt nelipsiti pentru a pune in valoare tinuta.

Pantofii colorati

Probabil ca in viziunea multor barbati pantofii in nuante deschise si chiar eclectice par desprinsi dintr-un spectacol de circ. Daca insa stii sa ii integrezi anumitor tinute pe care le-ar avantaja, vei observa impactul pozitiv pe care il are incaltamintea colorata. Poti merge pe combainatii de tipul: pantofi rosii + cravata rosie; curea verde + pantofi verzi.

Hair-style clasic

Barbatii s-au convins in sfarsit de ceea ce femeile cunosc foarte bine: decolorarea parului il face sa para mai subtire si lipsit de vitalitate. In 2008 barbatii prefera un look mult mai masculin, reprezentat de nuante inchise pentru podoaba capilara si de prezenta parului facial. Perciunii lungi si look-ul umed cu carare pe mijloc sunt ultimele tendinte in materie de hair-style. Inspirata de stilul actorilor clasici, tunsoarea sezonului este numita "pomade" peste ocean.

OUT

  • Cravata de tip panglica
  • Puloverul cu anchior
  • Jiletca

PENDING

  • Costumul trois-pieces (pantalon, sacou, vesta)
  • Bereta
  • Baschetii

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.