Yuppy 5 Martie 2019 18:35
4.855 de persoane - un numar record - au stat cateva ore la coada, pentru a verifica daca au celule stem compatibile cu ale unui copil in varsta de cinci ani bolnav de leucemie. Acestia au raspuns unui apel facut de parintii micutului, care au lansat o campanie disperata pe o platforma de socializare si au numit-o "Hand in Hand to save Oscar".

Raspunsul a mii de oameni, care au dat curs apelului, i-a emotionat pe parinti, scrie Daily Mail.

Oscar Saxelby-Lee este din Worcester si are cinci ani. Doctorii au spus despre el ca mai are doar trei luni pentru a gasi un donator compatibil de la care sa poata lua celule de sange pentru a trata leucemia acuta limfoblastica.

Inca de cand a fost diagnosticat, in decembrie, baietelul a fost supus mai multor sedinte de chimioterapie si a avut 20 de tranfuzii de sange. Urmeaza, insa, sa fie supus mai multor sedinte agresive.


Parintii copilului au organizat o campanie online prin care au facut apel la oameni sa vina sa verifice daca pot fi donatori. La eveniment a venit un numar record (la un eveniment similar venisera 2.200) de aproape 5.000 de persoane, in speranta ca pot fi compatibili cu celulele stem ale lui Oscar. Lucrurile sunt cu atat mai emotionate cu cat persoanele prezente au stat in ploaie ore in sir, insa nu s-au lasat nicio clipa descurajati de vremea neprietenoasa.

Familia este acum intr-o cursa contracronometru pentru a gasi persoana potrivita.

Olivia Sakelby, mama copilului, a spus: "Oscar este un baietel de cinci ani amuzant, iubitor si energic care merita sa traiasca pe deplin alaturi de ceilalti "soldati" care lupta cu aceasta boala oribila. Nu doar ca merita sa se bucure de o viata normala asa cum orice copil ar trebui, dar acum are nevoie ca cineva sa il salveze."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.