Papagalul albastru macaw, cunoscut ca Spix nu mai exista oficial in salbaticie. Studii recente au demonstrat ca aceasta specie de pasari a disparut din habitatul ei natural si traieste doar in captivitate in prezent. 

Specia de papagali Spix a devenit extrem de populara cand s-a lansat animatia "Rio", care avea in rolurile principale pasari cu coloritul albastru.

Astfel de pasari sunt originare din jungla si au trait in copaci vechi si rari de 200-300 de ani. Un lucru care a contribuit la acest deznodamant trist il reprezinta defrisarile masive in aceasta parte de lume. Lucru care a dus la distrugerea habitatului natural al papagalilor.

Din nefericire, studii recente au demonstrat ca papagalii Spix nu mai pot fi gasiti in salbaticie. Sunt crescuti doar in captivitate si in programe speciale pentru conservarea speciei, noteaza CNN.

Intr-un raport recent lansat de o asociatie, BirdLife International, se mentioneaza ca alaturi de papagalul albastru au mai disparut alte 8 specii de pasari, jumatate dintre ele din Brazilia.

Sursa foto: pixabay


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.