Yuppy 29 Iunie 2016 18:00
Arborele manchineel este un copac atat de periculos incat nu poate fi distrus.

Arborele manchineel (Hippomane maninella) creste in Caraibe, Bahamas, Insulele Galapagos si in statul american Florida. Desi poate fi intalnit chiar si in zonele turistice, acest arbore este extrem de periculos. Atunci cand l-au descoperit, spaniolii l-au numit !arbol de la muerte”, ceea ce se traduce prin „copacul mortii”.

O simpla atingere a scoartei acestui copac poate cauza arsuri chimice grave. Adevaratul pericol se ascunde insa in spatele fructelor parfumate si imbietoare. Ingerarea fructelor arborelui manchineel poate duce la varsaturi, diaree si convulsii.

Nicola Strickland, un radiolog, a povestit experienta sa cu copacul mortii dupa o vacanta petrecuta in Caraibe. Acesta a facut imprudenta impreuna cu un prieten de a gusta din fructele arborelui. La doar cateva secunde de la ingerarea fructului, cei doi au inceput sa simta arsuri puternice si nu mai puteau respira din cauza inchiderii cailor respiratorii. Cei doi au avut noroc deoarece au ingerat doar o cantitatea foarte mica de fruct.

Retail jobs

Desi extrem de periculos, copacul nu poate fi taiat sau ars deoarece fumul eliberat poate provoca orbire temporara. Singurele care nu par sa fie deranjate de toxinele arborelui si fructelor sunt iguanele.

Foto: Wikipedia.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.