Yuppy 12 Aprilie 2016 17:38
Un baiat de 12 ani din Italia a invins moartea.

Un baiat in varsta de 12 ani, pe nume Michael, a reusit sa supravietuiasca timp de 42 de minute sub apa. Baiatul a plonjat de pe un pod intr-un canal impreuna cu mai multi prieteni, dar nu a mai iesit la suprafata. Piciorul acestuia s-a prins in ceva sub apa, iar echipele de salvare au reusit sa il salveze abia dupa aproape o ora.

Dupa o luna petrecut in coma, baiatul s-a trezit si, potrivit medicilor, se simte bine si este in recuperare. Faptul ca a supravietuit atata timp sub apa este un miracol.

Zianka Fallil de la Institul de Neurostiinta din New York crede ca doi factori psihologici au ajutat baiatul sa supravietuiasca. Primul, sugereaza Fallil, este reflexul de scufundare, reactia instinctiva de a-ti tine respiratia sub apa. Numai ca, sub apa, vasele de sange se strang, iar sangele nu mai poate ajunge la organe vitale precum inima, creierul sau rinichii. Fallil crede ca functia de racire a creierului a permis baiatului sa supravietuiasca aproape o ora sub apa. Atunci cand a plonjat in apa rece, a fost activata functia de racire, ceea ce a permis vaselor de sange sa se dilate si sa vascularizeze organele.

In ciuda incercarilor de a explica acest caz, Fallil admite ca este greu de spus cu siguranta cum a supravietuit baiatul sub apa timp de 42 de minute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.