Michael Grab este un artist foarte rabdator. Realizeaza structuri de pietre asezate intr-un echilibru aproape imposibil.

Michael Grab pare sa fie un artist foarte rabdator. Realizeaza structuri de pietre asezate intr-un echilibru aproape imposibil. Isi asambleaza sculpturile efemere in locuri publice pentru a impartasi cu trecatorii natura meditativa a aranjamentelor sale. Nu foloseste niciun fel de material adeziv sau lipici, ci doar puterea gravitatiei. Priviti:

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

„Pentru a obtine un echilibru perfect, fizica si mentalul trebuie sa lucreze simultan. Trebuie sa cunosti pietrele cu care lucrezi. Anumite caracteristici ale pietrelor sunt mai usor de coordonat si vice versa. Fiecare piatra este acoperita de crestaturi mai mici sau mai mari care pot actiona ca un trepied. Cu multa atentie poti simti atunci cand intre aceste crestaturi se produce un click, cand isi gasesc punctul de echilibru”, explica Michael Grab.

Desi bizare, pietrele suprapuse reprezinta o forma de arta destul de veche. A fost, de fapt, practicata de-a lungul secolelor in diferite culturi. Michael Grab s-a inspirat din acestea si i-a dat o nota personala. Pentru artist, asezarea pietrelor intr-un echilibru perfect s-a dovedit a fi o forma de terapie si meditatie.

„Curiozitatea s-a transformat, de-a lungul timpului, intr-un ritual terapeutic, in cultivarea unei stari meditative si a unei bunastari mintale. Prin manipularea gravitationala, pietrele devin un dans poetic de forma si energie, nastere si moarte, perfectiune si imprefectiune", a adaugat artistul.

Mai multe imagini cu uimitoarele sculpturi realizate de Michael Grab puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului.

Sursa foto: Michael Grab


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.