Justin Ionescu urca pe Everest, fara oxigen, pentru Romania

Justin Ionescu are 38 de ani si este, proabil, unul din cei mai activi si cunoscuti alpinisti de la noi. In cei 20 de ani de experienta acumulati, Justin Ionescu a realizat numeroase premiere in Romania si a reprezentat tara in competitii sportive si internationale. Este primul alpinist roman care a urcat doua varfuri de peste 8.000 de metri intr-un singur an, Shishapangma (8.027m) si Cho Oyu (8021).

Urmatorul tel al lui Justin Ionesccu este sa urce pe Everes, fara oxigen. Ar fi prima expeditie de acest gen pentru Romania.

De ce fara oxigen?

La peste 8.000 de metri, cantitatea de oxigen scade la 33% fata de nivelul marii. Un pas dureaza un minut, iar un kilogram cantareste cat 10. Din cei 4.042 de aplinistii care au urcat pana acum pe Everest, doar 140 au reusit sa urce fara oxigen.

Justin Ionescu vrea sa fie unul din ei.

Despre expeditie

Retail jobs

Expedita va dura 55 de zile, din momentul plecarii si pana la intoarcere in Romania. Justin va zbura pana in Lukla, de unva isi va incepe traseul spre tabara de la baza Everest. Traseul este de 62 de kilometri si va fi parcurs de alpinistul roman, pe jos, in 6 zile.

Odata pornit la drum, Justin nu se va mai opri pana la altitudinea de 7.300 m, cand urmeaza perioada de aclimatizare. La 7.300m este zona mortii – corpul nu se mai aclimatizeaza, iar salvarea este aproape imposibila, chiar si cu elicopterul.

Alpinistul roman va ramane aici in asteparea unei „ferestre”. Asteptarea poate tine si cateva zile, dar totul depinde de vreme. De aici, pana in varf, traseul mai tine o saptamana.

Echipa Yuppy este alaturi de Justin Ionescu in drumul sau spre o noua premiera pentru alpinismul romanesc.

Mai multe detalii despre expeditie poti gasi pe pagina de Facebook a lui Justin Ionescu.

Citeste si:
Viva Credit susține un proiect în premieră pentru România
Viva Credit susține un...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.