O plimbare neasteptata pe spinarea unei balene.

Putini au sansa sa vada balenele in mediul lor natural, dar si mai putini se pot lauda ca au calarit pe spatele uneia. Un tata impreuna cu fiica sa au reusit sa stea pe spatele unei balene prietenoase. In timp ce se plimbau cu caiacul pe coasta Puerto Madryn, din Argentina, cei doi au vazut un grup de balene. Spre suprinderea lor, balenele s-au apropia, ridicandu-le usor barca micuta pe spatele lor imens. Cei doi au surprins momentul cu ajutorul unei camere GoPro.

Clipul a devenit viral, dar nu fara controverse. Intalnirea celor doi cu grupul de balene nu a ramas necriticata de catre autoritati.

Am avertizat oamenii in repetate randuri sa nu mai inoate in aceste ape deoarece se pun atat pe ei, cat si animalele in pericol.”, a declarat Jose Maria Musmeci, ministrul de mediu local. “Este ilegal sa te apropi de mamiferele marine, indiferent daca o faci cu ajutorul unei ambarcatiuni sau prin inot.”, a mai spus acesta.

Oficialii au intensificat patrularea zonei pentru a interzice curiosilor sa se apropie de animale.

Controversa sau nu, noua ni se pare ca cei doi norocosi au avut parte de experienta vietii lor. Si, trebuie sa recunoastem, suntem un pic gelosi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.