Doi rusi au escaladat a doua cea mai inalta cladire din lume. Au facut-o fara hamuri, corzi sau orice fel de echipament de protectie. Au inregistrat intreaga aventura, iar clipul rezultat te va lasa, cu siguranta, fara respiratie.

Pentru Vitaly Raskalov si Vadim Makhorov, doi tineri rusi dependenti de adrenalina, escaladarea Shanghai Tower, a doua cea mai inalta cladire din lume, nu este prima experinta de acest gen. Cei doi au reusit sa mai atraga atentia intregii lumii, anul trecut, cand s-au catarat pe una din piramidele din Giza, Egipt. De fapt, intregul an 2013 a fost dedicat escaladarii celor mai cunoscute constructii si puncte turistice pentru a surprinde panorame dintr-o perspectiva diferita.

Echipati cu o camera GoPro si dara niciun fel de echipament de protectite, cei doi au urcat in varful Turnului Shanghai din China si au filmat intreaga experienta. Au comprimat imaginile intr-un clip de 5 minute care contine atat de multa adrenalina incat, cu siguranta, te va lasa fara respiratie.

Stiind ca legile chineze sut foarte stricte, am ales cu grija o zi potrivita: anul nou chinezesc”, scrie Raskalov pe pagina sa de LiveJournal. „La acea data, securitatea nu mai este atat de stricta, cei mai multi muncitori sunt in vacanta, iar macaralele nu sunt functionale. Am ajuns pe macarele abia pe la miezul noptii. Ne-a luat aproape doua ore sa urcam cele 120 de etaje pe jos. Am petrecut cam 18 ore pe macara dormind si asteptand ca vremea sa se faca mai buna.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.