Yuppy 10 Martie 2016 16:04
Aceasta tanara demonstreaza ca poti face orice atata timp cat ai vointa.

Faceti cunostinta cu Haben Girma, o tanara in varsta de 27 de ani care s-a nascut oarba si surda. Aceasta dizabilitatea nu a impiedicat-o insa sa isi urmeze visele.

Girma este prima persoana oarba si surda care a absolvit dreptul la Harvard. Astazi lucreaza ca avocat pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati si a fost numita „Campion al schimbarii” de catre Casa Alba.

Una din cele mai mari bariere de care se lovesc oamenii cu dizabilitati sunt atitudinile negative – oamenii care presupun ca daca cineva este orb sau intr-un scaun cu rotile nu poate face un anumit lucru, dar orice este posibil,” a spus Girma potrivit dailymail.co.uk.

Dupa ce a absolvit dreptul, Girma si-a propus sa depaseasca o noua provocare: sa invete sa faca surf. Instructorul ei, Matt Allen, a fost ingrijorat la inceput ca nu va putea comunica cu tanara. Dupa mai multe incercari, cei doi au invatat sa se bazeze mai mult pe limbajul non-verbal.

Succesul vine dupa ce ai dat gres, iar mie nu imi este frica sa dau gres. Nu ma tem sa intru in apa, sa incerc ceva nou, sa arata stupid petru ca stiu ca la final voi invata ceva noua”.

Born deaf and blind, she graduated from Harvard Law School and is now taking on her next challenge: surfing. (via NowThis)Posted by Upworthy on Wednesday, March 9, 2016


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.