O fotografie cu refugiati, castigatorea competitiei World Press Photo 2016.

World Press Photo este o competitie internationala de fotografie care rezuma la inceputul fiecarui an cele mai frumoase fotografii ale anului precedent. Anul acesta, castigatorul competitiei a fost australianul Warren Richardson cu lucrarea „Speranta pentru o viata mai buna”.

Fotografia infatiseaza un refugiat care trece un bebelus prin sarma ghimpata a gardului de la granita dintre Serbia si Ungaria. Waren Richardson lucreaza in Europa de Est de cand a inceput criza refugiatilor si a inscris mai multe fotografii in competitia World Press Photo 2016.

Am campat cu refugiatii la granita timp de cinci zile. Un grup de aproximativ 200 de persoane a sosit si s-au mutat sub copaci, langa sarma ghimpata. Au trimis mai intai femeile si copiii, apoi tatii si persoanele in varsta. Am stat cu acest grup aproape cinci ore si ne-am jucat de-a soarecele si pisica cu politia intreaga noapte. Atunci cand am facut poza eram deja epuizat. Era in jur de 3 dimineata si nu puteam folosi flash-ul in timp ce politia incerca sa ii gaseasca pe acesti oameni deoarece i-as fi dat de gol. As ca m-am folosit doar de lumina lunii” povesteste fotograful despre intreaga experienta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.