Un barbat a petrecut doi ani plantand mii de flori pentru ca sotia lui oarba sa le poata mirosi.

Oraselul Shintomi, din Japonia, a devenit faimos peste noapte datorita unei gradini de flori superbe. In fiecare primavara, un covor de flori roz impanzeste zona. Ceea ce face lucrurile cu atat mai interesante este faptul ca intreaga gradina a fost plantata de un batranel in doi ani de zile. Povestea este una emotionanta.

Terenul din jurul casei unde care cresc acum mii de flori a fost odata o ferma de lactate detinutat de domnul si doamna Kuroki. Cei doi s-au mutat aici in 1956 si si-au intemeiat o familie. Au crescut doi copii si aveau grija de 60 de vaci in fiecare zi.

Dupa 30 de ani de casnicie, la 52 de ani, doamna Kuroki a inceput sa aiba probleme cu ochii. Lucrurile s-au complicat din cauza diabetului, femeia ajungand in cele din urma sa orbeasca. Devastata si convinsa ca dizabilitatea nu ii va mai permite sa traiasca asa cum o facea inainte, doamna Kuroki s-a inchis in ea. A incetat sa mai iasa din casa si s-a izolat.

Din dorinta de a readuce zambetul pe chipul sotiei, domnului Kuroki i-a venit o idee nastrusnica: sa planteze o gradina cu flori pe care sotia sa le poata mirosi. A petrecut doi ani muncind din greu si plantand mii de flori.

Gradina nu numai ca a reusit sa ii inveselasca sotia, dar a atras si numerosi curiosi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.