Portretul Mona Lisei ascunde detalii surprinzatoare.

Mona Lisa este una din cele mai faimoase lucrari de arta din istorie. Realizat de Leonardo da Vinci, intre anii 1503 si 1506, tabloul a fascinant atat criticii de arta, cat si oamenii de rand.

La peste 500 de ani de la realizarea tabloului, omul de stiinta francez, Pascale Cotte, sustine ca a descoperit detalii uimitoare ascunse in celebra pictura. Pascale Cotte a studiat portretul Mona Lisei timp de 10 ani si crede ca in spatele operei lui da Vinci s-ar afla o alta pictura.

Omul de stiinta considera ca descoperirea ar putea fi facuta daca s-ar folosi un retroreflector. Cu ajutorul acestui aparat, fasciculul de lumina ar permite scanarea operei in profunzime.

Nu este pentru prima data cand se incearca sa se afle ce se ascunde in spatele Giocondei. Multi cred ca sub portretul Mona Lisei se afla adevarata imagine a acestei, iar chipul pe care il vedem astazi este, de fapt, un alt personaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.