O colectie interesanta de nuduri neconventionale.

Cu arta lui Shinichi Maruyama trebuie sa ai, in primul rand, rabdare. Nu se dezvaluie privitorul imediat si ai nevoie de cateva secunde pentru a intelege ca acea cacofonie vizuala din care nu intelegi nimic este, in realitate, un nud.

Nuditatea in fotografie, ca si in arta, probabil, poate fi un subiect delicat. Poti foarte usor cadea in clisee, la fel cum, tot atat de simplu poti ajunge la trivialitati. Shinichi Maruyama, fotograf japonez stabilit in New York, a reusit, zicem noi, sa duca arta nudului la un alt nivel. Pentru ca Shinichi Maruyama se concentreaza mai mult pe dinamnica lui, decat pe trup ca intreg si isi transforma fotografiile intr-un studiu al miscarii prin imagini statice.

Daca reusiti sa treceti peste senzatia de simpla pata de culoare din care nu intelegeti mare lucru si sa priviti cu atentie fotografiile, veti vedea cum Shinichi Maruyama reuseste sa surprinda si exploreze acea fluiditatea specifica corpului uman in miscare. O face intr-o maniera suficient de abstracta si de gratioasa, incat sa nu devina ofensator pentru nimeni.

Urmarind fotografiile lui Shinichi Maruyama, am crezut initial ca au fost realizate cu ajutorul efectului de expunere lunga. Am aflat, ulterior, ca sunt, de fapt, colaje si ca fiecare imagine este compusa din alte cateva mii de imagini facute in succesiune rapida, din aceeasi pozitie. Nu trebuie sa fii un expert ca sa iti dai seama ca volumul de munca este imens, iar rezultatul pe masura.

Mai multe imagini cu nudurile lui Shinichi Maruyama gasiti in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului.

Sursa foto: Shinichi Maruyama


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.