Ne-am obisnuit ca mancarea sa arate intr-un fel anume. Sakir Gokcebag taie, aranjeaza si reorganizeaza fructele si legumele, dandu-le forme aproape imposibile.

Am fost invatati ca lucrurile trebuie sa arate intr-un anume fel. Ca nu poti face patrat dintr-un cerc si ca unu plus unu fac intotdeauna doi. Sakir Gokcebag, un artist de origine turca stabilit in Hamburg, nu crede in lectii prestabilite, ci in posibile variante. Sakir se joaca cu forma si perceptia si reusete sa transforme un obiect banal si sa-i dea un inteles nou, cu totul neasteptat. O face intr-o maniera cat se poate de simpla. Sakir Gokcebag ia cele mai obisnuite obiecte si le da un inteles nou.

Taind, aranjand si reorganizand fructele si legumele, da nastere unor forme care, in conditii normale, ar parea imposibile. Creand aceste pattern-uri geometrice, Sakir Gokcebag transforma o realitatea deja cunoscuta intr-un noua, diferita, suprinzatoare chiar. Precizia cu care taie si rearanjeaza fructele si legumele da nastere unor iluzii fermecatoare.

Privindu-I fotografiile, ai initial senzatia ca ai in fata imagini trecute printr-un laborios proces de editare digitala. Departe de adevar, caci fotografiile lui Sakir Gokcebag nu sunt rezultatul vreunei manipulari digitale, ci a meticulozitatii de chirurg cu care acesta a taiat si a regizat intreg “scenariul”. Unora dintre noi ni se pare imposibil sa taiem un mar in doua jumatati perfect egale. Sakir reuseste mai mult de atat.

Mai multe imagini cu fructele geometrice ale lui Sakir Gokcebag puteti vedea in GALERIA FOTO.

Sursa foto: Sakir Gokcebag


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.