"Eu din ce a zis Blaga n-am inteles nimic. O sa mai scriu o bucata de comentariu din Morometii in loc". Aceasta este doar una dintre numeroasele perle descoperite de profesorii desemnati sa corecteze lucrarile elevilor inscrisi in cea de-a doua sesiune de bacalaureat.

Potrivit b1.ro, citat de 9am.ro, luni, elevii inscrisi in sesiunea de toamna au avut de infruntat prima proba scrisa, cea de limba si literatura romana. Din pacate, nu toti s-au pregatit, asa ca gafele nu au intarziat sa apara.

"Ilie Moromete ii lua la misto pe toti pentru ca se credea superior din nastere. N-a avut nevoie de multa scoala si de aceea e idolul meu", sustine unul dintre candidati.

Un alt elev explica intentiile Vitoriei Lipan: "Baltagul este un fel de topor folosit si in zilele noastre pentru comiterea crimelor. Dupa acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil ca avea nevoie de el pentru muncile campului sau ca sa taie lemne".

Un candidat a incercat sa explice de ce Mihai Eminescu a folosit cratima intr-o propozitie: "N-avea niciun motiv sa puna cratima, dar i-a fost lene sa scrie corect".

Citeste mai multe astfel de perle pe 9am.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.