Ceea ce la o prima vedere par a fi imaginile unei nebuloase sau ale unei galaxii indepartate sunt, de fapt, marginile luminoase ale unei banale lampi din fibra de sticla

Se numeste "Nebulae" si este un proiect fotografic pe cat de simplu, pe atat de impresionant. Ceea ce la o prima vedere par a fi imaginile unei nebuloase sau ale unei galaxii indepartate sunt, de fapt, marginile luminoase ale unei banale lampi din fibra de sticla. Fabian Oefner, un artist fotograf din Elvetia, a realizat o serie de fotografii care par ca surpind cerul noptii cu tot ce are el mai bun: stele, galaxii si fenomene astronomice captate cu un telescop ultra-performant. In realitate, imaginile au fost realizate pe planeta mama, intr-un studio foto, cu ajutorul unor lampi din fibra de sticla.

Cu aparatul foto setat pe expunere lunga, Oefner a miscat lampile intr-o camera intunecara pentru a crea urme de lumina de-a lungul cadrului. Imaginile astfel obtinute au fost multiplicate in Photoshop pentru a obtine profunzimea pe care o experimentezi atunci cand privesti cerul noaptea. Si-a numit proiectul "Outter Space in Studio" (Cosmosul din studio)

Despre proiect, Oefner spune ca l-a fascinat modul in care a putut crea iluzia spatiului din obiecte la indemana oricui.

Mai multe imagini puteti vedea in galeria foto

Sursa foto: fabianoefner.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.