Cartile sunt, in general, rabdatoare cu noi. Asteapta cuminti ca noi sa le citim. Aceasta carte este este speciala. Vedeti in articol de ce.

"Cartea care nu poate astepta"/"The book that can wait" este o inventie ingenioasa si foarte creativa a editurii argentiniene Eterna Cadencia. Pentru a motiva cititorii sa termine cartile pe care le cumpara si sa ofere astfel autorilor sprijinul de care au nevoie pentru a supravietui in piata de publishing, argentinienii au creat o cerneala speciala care dispare la doua luni dupa ce cartea a fost deschisa.

Experimentul a urmarit sa incurajeze publicul sa ii citeasca pe autorii noi, inainte ca povestile acestora sa se evapore.

. “Cartile sunt obiecte foarte rabdatoare. Le cumparam, iar ele ne asteapta sa le citim. Zile, luni, poate chiar ani. Asta e ok pentru carti, dar nu si pentru noii/tinerii autori. Daca oamenii nu le citesc prima carte, acestia/ei nu vor mai reusi sa o scrie vreodata pe a doua. (…) Exista o multime de carti care asteapta. A noastra nu.

Odata citite, cartile sunt reciclate si refolosite pentru publicare altor autorii.

Foto main: captura Youtube.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.