Ne plangem adesea ca nu avem conditii pentru performanta. Adevaratii campioni, insa, se nasc din nimic. Una din cele mai de succes echipe de fotbal din sudul Thailandei vine din micul sat Ko Panyee. Problema lor? Insula nu are nici un metru de uscat, dar asta nu i-a impiedicat pe locuitori sa construiasca un stadion plutitor.

Povestea echipei de fotbal din Ko Panyee incepe in 1986 cand copiii de pe insula au decis sa-si faca o echipa de fotbal. Aveau o problema majora: insula nu are nici un metru de pamant, intreg satul fiind construit pe piloni.

Faptul nu i-a descurajat pe copii care au gasit rapid solutia. Vor juca fotbal pe apa, construind un teren de fotbal plutitor. Probleme existau in continuare: mingea ar fi ajuns foarte des in apa si ar fi depus mai mult efort recuperand mingea decat jucand fotbal, iar terenul, fiind unul plutitor, nu era dintre cele mai stabile, insa pasiunea pentru fotbal cantarea cu mult mai mult.

Foarte curand a aparut si prima provocare: un turneu de fotbal. Desi priviti cu neincredere, juniorii din Ko Panyee au suprins pe toata lumea castigand meci dupa meci si clasandu-se pe pozitia a doua. Acesta a fost doar inceputul, iar in momentul de fata, FC Ko Panyee este una din cele mai bune echipe din sudul Thailandei.

O poveste si un filmulet emotionante despre dorinta de a construi ceva din nimic care demonstreaza ca in ecuatia dorinta - reusita, pasiunea cantareste cel mai mult.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.