Cum ar fi daca cele 40 de minute petrecute zilnic cu metroul s-ar transforma intr-o calatorie cu iz suprarealist?

Calatoria cu metroul are un cusur major: este pe cat de rapida, pe atat de plictisitoare. Pentru a inveseli tranzitia subterana zilnica a mii de calatori, un artist din Berlin a creat un mecanism care transforma calatoria cu metroul intr-un poem vizual.

Parazitul subteran, proiectul gandit de Frederic Eyl pentru Universitatea de Arte din Berlin, este destul de vechi, dar aruncand un ochi la designul neo-comunist pe care il au majoritatea statiilor de metrou din Bucuresti, ne-am gandit ca merita mentionat. Imaginati-va ca va urcati in metrou, iar in locul panourilor publicitare si al griului monoton, va trece prin fata ochilor un film suprarealist, un fel de lume subacvatica care va insoteste pana la destinatie.

Pachetul parazitar este compus dintr-o valiza, un Mac Mini, un proiector, tuburi de absorbire, o oglinda, sursa de alimentare si un convertor de tensiune. Poate ca o valiza suspecta atasata de metroul in care te urci, nu e chiar ceea ce iti doresti sa vezi dimineata in drum spre munca, insa ceea ce va urma va compensa momentele de paranoia.

Retail jobs

Iata ce spune Frederic Eyl, potrivit thegreeneyl.com, despre proiect:

Parasite este un video proiector independent care poate fi atasat de metrou. Folosind viteza trenului ca parametru pentru continutul proiectat, proiectia incepe in momentul in care trenul se pune in miscare. Tunelurile astea au ceva mistic – majoritatea oamenilor, insa, nu au patruns niciodata intr-unul. Dand peste cap rutina zilnica, proiectul Parallel Worlds – realizat cu ajutorul Parazitului – scoate la iveala o lume diferita, plina de imagini suprarealiste”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.