Unul dintre cele mai spectaculoase si mai rare fenomene ale naturii a fost surprins din nou la granita cercului Polar, undeva pe teritoriul Finlandei.

Mii de oameni sunt atrasi in fiecare an de unul dintre cele mai frumoase fenomene naturale: aurora boreala. De aceasta data spectacolul oferit de “lumina verde” de pe cer a fost inregistat la Cercul Polar pe teritoriul Finlandei.

Cameramanul amator se poate considera foarte norocos ca a reusit sa surprinda aceste imagini deoarece aurora boreala este un fenomen care uneori apare doar pentru cateva secunde pe cer, iar alteori poate rezista si pentru cateva ore.

Fata de multe alte inregistrai de aceasta data aurora boreala este inregistrata in format HD pe cerul Finlandei, iar efectul luminilor este mult mai intens decat alte clipuri care circula in mediul online.

Interesant in cazul aurorei boreale este faptul ca acesta nu este un fenomen exclusiv terestru, el fiind observat si pe alte planete din sistemul nostru solar, de exemplu pe Jupiter, Saturn, Marte sau Venus.

Anual mii de oameni calatoresc in perioada decembrie – februarie catre tarile aflate la interesectia cu Cercul Polar pentru a putea observa acest fenomen care a fost o sursa de inspiratie inclusiv pentru foarte multi exploratori. De exemplu, se cunoaste faptul ca Galileo Galilei este printre primii oameni care a folosit termenul de aurora boreala, plecand de la numele zeitei romane a zorilor, Aurora.

De asemenea si faimosul James Cook a folosit acest termen atunci cand a observat aurora boreala in expeditiile sale din emisfera sudica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.