Barci si viteza. Mai jos va propunem un top al celor mai rapide "chestii" din lume care au reusit sa doboare recordurile pe oceanele lumii. De la cel mai rapid "kitesurfer", pana la Hydrocopterul, barca zburatoare.

Hydrocopterul Supra-numita si „barca zburatoare” este in prezent cea mai rapida barca din lume. In 2008 Hydrocopterul a stabilit un record de 93 km/h, fiind prima ambarcatiune cu panze care a reusit sa doboare acest record de viteza.

In 2009, Hydrocopterul stabileste un alt record, 97 de km/h, iar de atunci nimeni nu a mai reusit sa doboare aceasta viteza la categoria : ambarcatiunui cu panze.

„The spirit of Australia”

The spirit of Australia a doborat orice record de viteza pe apa. Este in prezent cea mai rapida ambarcatiune din lume care s-a deplasat pe apa. Recordul nu apartine anilor in care traim acum, ci anului 1978, atunci cand The spirit of Australia a atins halucinanta viteza de 511 km / ora.

Ulterior, foarte multi piloti au vrut sa doboare acest record, dar de fiecare data fara succes. Foarte multi si-au pierdut viata incercand sa atinga respectiva viteza.

Robert Douglas, cel mai rapid „ kite surfer”

Oficial, Robert Douglas este cel mai rapid „surfer” din lume. Daca vrei sa stiti care este senzatia de a te deplasa cu 105 km/h pe apa, atunci trebuie sa-l intrebati pe acest om. Este singurul si cel mai rapid om din lume care a reusit sa se deplaseze doar cu ajutorul vantului si a unei parasute.

In comparatie cu investitia de aproximativ 500.000 de euro in constructia Hydrocpoterului despre care vorbeam mai sus, investitia lui Robert Douglas in echipament se ridica la doar cateva zeci de mii de euro, iar rezultatele sunt cel putin comparabile.

„The world is not Enough”

Daca vreti si viteza si lux atunci „The world is not enough” este cel mai potrivit yacht din lume. Acest yacht a stat la baza celui prezentat in seriile James Bond si este singurul din lume care a reusit sa dezvolte 126 de km pe ora.

Citeste si:
Peste 150 de migranti din Iran si Irak au fost salvati de pe o nava...
Peste 150 de migranti din...

Lansat in 2004, ambarcatiunea masoara 140 de metri lungime, are 2 jacuzziuri, poate sa gazduiasca 10 persoane si detine unul dintre cele mai avansate sisteme anti-vibratie din lume, astfel incat calatoria la respectiva viteza sa nu reprezinte nicio problema.

„Turanor”

Votat ca fiind unul dintre cele mai urate yachturi din lume, Turanor detine un record greu de egalat: este cel mai rapid yacht din lume care se deplaseaza cu ajutorul celulelor fotovoltaice (panourilor solare). Totusi, viteza maxima pe care acest yacht poate sa o atinga este de doar 14 km/h.

Turanor nu prea este o „afacere” tinand cont ca ai nevoie cam de 16 milioane de euro ca sa-l construiesti, 90% din suprafata lui este acoperita cu panourile solare, deci punte nu prea exista, viteza este de doar 14 km/h, iar suprafata lui, peste 600 metri patrati, il face greu de patruns pe fluvii sau in porturi.

Citeste si:
Si-a dat demisia pentru a calatori in jurul lumii impreuna cu pisica
FOTO  Si-a dat demisia...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.