Pentru ca acum cateva saptamani am prezentat un top al celor mai putin invidiate joburi din lume, a venit timpul sa prezentam si unul care se afla la polul opus. Mai exact, joburi ideale sau cele mai de invidiat locuri vacante din lume. Cine vrea sa incerce ciocolata sau marijuana si sa fie platit pentru acest lucru…?

“Tester” pentru ciocolata
Cred ca acest job este visul oricarui copil, defapt, cred ca este visul oricarui individ care iubeste dulciurile. Companiile producatoare de ciocolata nu lanseaza niciodata niciun produs nou pe piata inainte sa fie testat. Defapt, aceasta politica functioneaza cam in cazul oricarui produs din orice categorie (nu numai in cazul producatorilor de ciocolata).

Asadar, produsele pe care producatorii de dulciuri le fabrica sunt testate de indivizi care sunt platiti special sa isi dea cu parerea despre cat de bune sau echilibrate sunt ingredientele folosite in diversele retete sau daca ciocolata si bomboanele ating standarul impus de producator. Imaginati-va o zi la munca: astazi ce mai degustam?

“Cobai” in parcul de distractii
Mergand pe acelasi rationament prezentat mai sus, exista persoane care sunt angajate pentru a testa toate instalatiile dintr-un parc de distractii. Trecand de faptul ca acest job este destul de rar in Romania (pentru ca noi nu prea avem parcuri de distractie – cu toate ca exista cateva), postul este disponibil atat tinerilor cat si persoanelor mai in varsta. In general orice investitor, inainte sa deschida un parc de distractii ofera joburi temporare tocmai pentru a vedea reactia oamenilor si pentru a contura o proiectie asupra prceptiei parcului.

Totusi, jobul nu este chiar atat de bine platit, dar daca ne gandim la cat de distractiv este putem sa-l incadram la capitolul joburi de invidiat!

Entertainer-ul plajei
Atat in Romania cat si pe plajele din alte tari exista indivizi care sunt platiti pentru a sta in apa si pentru a promova diferite activitati. De exemplu, pe plajele din Romania sunt foarte multe firme care inchiriaza barci cu motor sau ski-jet-uri. Majoritatea angajatilor firmelor respective stau pe plaja si sunt platiti, printre altele, sa “calareasca” motoarele pe apa tocmai pentru a atrage mai multi clienti. Turistii vad skijet-ul in apa (functionand) atunci vor vrea si ei sa-l inchrieze.

In alte tari, firmele care inchiriaza echipament de surf pe plaja, platesc surferi profesionisti pentru a promova acest sport. Tot ce trebuie sa faca un astfel de individ este sa stea in apa si sa urmareasca cele mai bune valuri. Si mai este si foarte bine platit pentru asta.

Citeste si:
Construcție rezistentă: care sunt top 3 materiale folosite?
Construcție rezistentă: care...

Administrator de insula
Printre cele mai ravnite joburi din lume se afla si cel de administrator de insula. In general, dezvoltatorii care au concesionat insule in largul oceanelor si care doresc sa atraga, in timp, mai multi turisti, angajeaza personal care sa se ocupe de dezvoltarea si managementul acesteia.
In concluzie, un individ primeste bani ca sa stea intr-un paradis tropical si sa aiba grija ca lucrurile merg cum trebuie.

Joburile sunt disponibile in intreaga lume, iar factorul de “nationalitate” nu este luat in calcul. Astfel, orice individ de pe planeta care intruneste conditiile minime din job description poate aplica. Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca este chiar foarte bine platit.
Ce poti sa vrei mai mult?

Make-Up artist pentru fotomodele
Unul dintre cele mai de invidiat joburi din lume este cel de make-up artist al fotomodelelor. Sunt foarte multi indivizi care practica aceasta meserie, dar cei mai “adevarati” sunt aceia care sunt inconjurati toata ziua de fete frumoase. In concluzie, practica o meserie ce intra la capitolul arta si mai sunt si foarte bine platit pentru acest lucru.

Citeste si:
Plaja din Eforie Sud și porțiunea Olimp-Mangalia vor fi extinse
Plaja din Eforie Sud și...

In Romania, acest job ideal a fost votat plecand de la rolul de make-up artist pentru pictoriale (vezi revistele Playboy, FHM, etc).

“Degustator” de marijuana
Bineinteles ca am pastrat ceea ce este cel mai interesant pentru final. Publicatia Westwood din Denver, SUA a anuntat la inceputul acestui an ca angajeaza primul individ din istoria Statelor Unite care urmeaza sa incerce mai multe sortimente de marijuana si ulterior sa publice rezultatele pentru a obtine un top al celor mai reusite sortimente. Individul care urmeaza sa incerce „marfa” urma sa fie platit pentru acest job.

Fiind folosita in scopuri medicale (alina suferinta bolnavilor de cancer), marijuana trebuia sa fie recomandata in functie de sortiment, tarie, gust sau efect, iar astfel diferitele soiuri urmau sa fie catalogate si inventariate.

Citeste si:
Ziua Internațională a Ciocolatei. Cele mai tari curiozități despre...
Ziua Internațională a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.