Natura este uneori socanta. Mai socant este cand omul sculpteaza natura.

Foto: wikipedia.com

1. Bingham Canyon

Bingham Canyon este situat in statul Utah, SUA si este cel mai mare santier minier in aer liber din lume. Are o adancime de 1,2 km si un diametru de 4, 4 km. De aici se extrag annual 23 de milioane de tone de aur si 190 de milioane de tone de argint.

2. Mirny Diamond Mine

Mirny Diamond Mine reprezinta locul unde rusii vor sa concureze cu americanii. La fel ca fratii lor de peste ocean, rusii au sapat dupa diamante si le-au si gasit. Ce a ramas dupa ce in 2001 au inchis santierul? Se vede mai jos…

3. Mina de diamante Udachnaya

Tot in Rusia este si mina de diamante Udachnaya. Diamantele aici au fost descoperite in 1955. De atunci mina a coborat cu 600 de metri mai jos in pamantul inghetat al Siberiei.

4. “Rosia Montana din Indonezia “
Mina Grasberg este un subiect controversat in Indonezia. La fel ca si la Rosia Montana, investitorul local a folosit substante dubioase pentru a extrage aurul din munte. Din 2006 pana acum au fost extrase 200,000 de tone de cupru.

5. Canadienii au sculptat si ei peisajul in cautarea diamantelor. Mina Ekati Diamond a fost deschisa in 1998 langa Lac de Gras, la numai 200 de km de cercul polar. Avioanele care trec prin zona nu au voie sa survoleze peste mina din cauza curentilor de aer foarte puternici. In 1999 a fost inregistrat un caz in care un elicopter a fost “aspirat” de mina de diamante.

6. Tot in Canada putem admira si mina de diamante Diavik, localizata la doar 20 de km de mina Ekati. De aici se extrag aproximativ 1600 de kg de diamante in fiecare an, iar in timpul iernii lacul din imprejurimi ingheata.

7. “Marea Gaura “ – The Big Hole este cea mai mare mina de diamante din Africa de Sud, si ce este cel mai interesant in cazul ei este ca a fost sapata in intregime cu tarnacopul si lopata. Din 1914 aici au lucrat mai bine de 50, 000 de oameni.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.