Ne tinem viata in telefon. Telefonul tau. Este telefonul care stie totul despre tine. Cum ar fi sa-ti pierzi telefonul? Ce ar vedea, ce ar citi, ce ar afla cel care iti gaseste telefonul? Cat de bine ar ajunge sa te cunoasca?


Ne tinem viata in telefon.
Telefonul tau. Este telefonul care stie totul despre tine.
Cum ar fi sa-ti pierzi telefonul? Ce ar vedea, ce ar citi, ce ar afla cel care iti gaseste telefonul? Cat de bine ar ajunge sa te cunoasca?

Telefonul altcuiva

Ca in fiecare dimineata, la 8 fara zece ajunsese deja pe faleza. Era ceva magic cu diminetile astea. In cele 30 de minute de jogging zilnic reusea sa uite de tot si de toate.

Nu si in dimineata asta, insa. Ii atragea atentia orice obiect pe langa care trecea. Ca de exemplu o cutiuta draguta uitata in nisip de mai stii cine. Tocmai cand trecea prin dreptul ei, cutiuta scoase un sunet. Era sunetul prea-bine cunoscut al unui sms. Era telefonul cuiva! Din greseala, sau de emotie (pe care nu si-o putea explica), se trezi apasand pe taste, navigand prin meniu si ascultand mesajele vocale gasite.

Cuprinsa brusc de un sentiment de vinovatie, inchise mesajele. Avusese timp doar sa auda ceva despre un scenariu refuzat de regizor si de o urare de succes pe viitor.

Apoi din greseala, sau asa incerca ea sa-si scuze aceasta invadare a intimitatii cuiva, deschise Inbox-ul. Erau mesaje puzderie, date la tot felul de ore tarzii in noapte. Contineau gandurile unui om care parea cand mustrat de constiinta, cand purtat de o euforie iesita din comun. Era o lume haotica, o viata usor dezordonata, sau cel putin asta era povestea imaginata de ea dupa ce ascultase mesaje, melodii si analizase cateva fotografii. Era telefonul unui tanar. Tanar scriitor, tanar scenarist..pana una- alta, un tanar dezorientat care tocmai isi pierduse telefonul.

Si dintre toti oamenii care trec prin locul acela, tocmai ea il gasise. In mod ciudat, prinsese drag de tanarul acesta. Probabil pentru ca asocia problemele lui cu ale ei. Simtea ca vrea si ca poate sa il ajute.

Incerca deja sa-l identifice din pozele gasite in galerie. Isi facea chiar scenarii .Cum sa-i spuna ca i-a gasit telefonul? Cum sa-i arate ca il intelege? Cum sa se apropie de el?

Se implica din ce in ce mai mult, simtea cum se lasa prinsa in povestea asta. Uitase ca era viata altcuiva.

Daca mi-ai gasi telefonul, tu te-ai uita in el?
Sau nu e stilul tau?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.