Pe langa clasicele muzee in care publicul descopera geniul unor artisti de marca, in lume exista si unele expozitii de-a dreptul ciudate, care scot insa la lumina lucruri foarte interesante..

Pe langa clasicele muzee in care publicul descopera geniul unor artisti de marca, in lume exista si unele expozitii de-a dreptul ciudate, care scot insa la lumina lucruri foarte interesante..

Muzeul vaselor de toaleta. Numele lui este American Sanitary Plumbing Museum si gazduieste vasele de toaleta de la inceputul secolului 19 si pana in prezent. Exponatele din lemn, metal sau portelan pot fi vazute in Worcester, Massachusetts, intr-o colectie care cuprinde sute de exemplare ingenioase. Le puteti vedea in galeria foto. Interesant este faptul ca, de multe ori, se intampla sa fim in cautarea unei toalete intr-un anumit muzeu. In American Sanitary Plumbing Museum suntem inconjurati din toate partile de toalete!

Muzeul falusurilor. Se cheama Icelandic Phallological Museum si arata curiosilor peste o suta de falusuri ale unor specii de animale care traiesc in Islanda. Exponatele sunt conservate prin impaiere sau cu ajutorul formolului care, din cauza mirosului patrunzator, obliga folosirea unor recipiente perfect izolate. Pe langa variantele naturale, Icelandic Phallological Museum contine si o serie impresionanta de sculpturi. Mai multe poze aici.

Muzeul menstruatiei. Se gaseste in Washington D.C. si este destul de vizitat, mai ales de catre femei. Aici pot fi vazute zeci de modele de tampoane, absorbante sau lenjerii speciale, dar si reclame din toate colturile lumii, despre menstruatie. Museum of Menstruation are si o varianta online, aici.

Muzeul dispozitivelor medicale puse sub semnul intrebarii. The Museum of Questionable Medical Devices arata tot felul de dispozitive ciudate concepute pentru a trata in mod miraculos orice afectiune. Aici am descoperit Recto Rotor, un instrument destul de voluminos care se introducea in anus si se rotea pentru a inlatura constipatia sau problemele cu prostata. Mai multe inventii traznite, aici.

Muzeul cu par. Acest muzeu ii apartine lui Leila Cohoon si abunda in exponate morbide, dar in acelasi timp captivante. Leila a adunat initial propriul sau par, apoi a inceput sa stranga de la oameni obisnuiti sau personalitati prin parul carora a avut privilegiul sa se joace cu foarfecele. Exponatele cuprind portrete, vederi sau carti decorate cu par natural. 'Parul din muzeul meu este indestructibil', a marturisit Leila.

Citeste si:
Noaptea Muzeelor 2022: Expoziţii, concerte și filme în 64 de...
Noaptea Muzeelor 2022:...

Muzeul brichetelor. Omul a descoperit focul si a trebuit de-a lungul timpului sa gaseasca metode cat mai eficiente pentru a-l avea
oricand si oriunde. National Lighter Museum gazduieste mii de dispozitive folosite la aprinderea focului, cele mai multe dintre ele fiind brighete. Poze aici.

Muzeul burgerilor. Daca vreti sa vedeti peste cinci sute de burgeri diferiti, atunci Burger Museum este locul potrivit! Colectia ii apartine lui Harry Sperl, un german care a ajuns in America si nu s-a mai putut dezlipi de 'pamantul tuturor posibilitatilor'. Ca o paranteza, hamburgerul nu este o inventie americana, ci una germana. Poze si informatii aici.

Muzeul nucilor. Elizabeth Tashjian a indragit toata viata nucile si a colectionat peste o suta de spargatoare, zeci de sculpturi, tablouri sau masti care infatiseaza sau utilizeaza..nuci! In muzeu poate fi vazuta si cea mai mare nuca din lume, care cantareste aproximativ 16 kilograme (este nuca unui pom numit cocoa-de-mer).

Citeste si:
Expoziția globală World Press Photo, expusă în marile orașe din...
Expoziția globală World Press...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.