Imi scutur cu iuteala stropii de apa din par. Probabil de dincolo de geam arat precum un catel care tocmai a evadat din mainile stapanului care il obliga sa faca baie.

Imi scutur cu iuteala stropii de apa din par. Probabil de dincolo de geam arat precum un catel care tocmai a evadat din mainile stapanului care il obliga sa faca baie.

O fetita blonda isi lipeste nasul mic de geamul urias si zambeste. Musca dintr-un copan inmuiat cu grija in sos de o bunica ce poarta ochelari mari cu rame rosii. Are grija sa imi arate cat e de bun, miscandu-si capul in stanga si in dreapta. Apoi rade. Bunica cea grijulie o atentioneaza. Nu e frumos sa se strambe. Apoi ii intinde din nou copanul. Bunica e bunica si are dreptate. Fetita cuminte musca din nou, cu dintii ei mici precum niste perle.

Pe haina mea picaturile se iau la intrecere. Intru repede si ii arunc o privire vesela batranului Colonel Sanders pictat pe perete. Mereu ma primeste cu caldura si pui prajit asa cum numai el stie, dupa reteta lui secreta. Gasesc o masa mica, langa fereastra. Respir usurata. Prin geamul mare, privesc oamenii care trec grabiti. E atat de frumos. Nu stiu de ce, dar le zambesc asa cum si mie imi zambea fetita cea blonda. Pentru cateva secunde, cu ochii inchisi, ascult zumzetul din jurul meu. Copiii care rad ascutit si colorat, mame care vorbesc blajin, tineri care isi povestesc lucruri haioase din vacanta. Barbati care discuta despre sport, masini si familie. Imi iau o cafea fierbinte si o placinta cu mure. Imi scot din geanta laptopul. Mereu mi-a placut aici.

Sunt inconjurata de oameni veseli si miros de mirodenii. Aici am inspiratie. Ma simt vesela si pot sa scriu. In fereastra mica de pe ecranul laptopului incondeiez electronic niste litere mari: CAPITOLUL IV – Emma. Al patrulea capitol din primul meu roman...

www.kfc.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.