Muzeul National de Geologie organizeaza in perioada 25 mai – 5 iunie 2008 cea de-a doua editie a manifestarii “Saptamana geoparcurilor”, pentru a marca Ziua Europeana a Parcurilor (24 mai).

Muzeul National de Geologie organizeaza in perioada 25 mai – 5 iunie 2008 cea de-a doua editie a manifestarii “Saptamana geoparcurilor”, pentru a marca Ziua Europeana a Parcurilor (24 mai).

Ziua Europeana a Parcurilor a fost lansata inca din 1999 cu scopul de a creste profilul ariilor protejate europene si de a genera sprijin public pentru scopurile si activitatile lor. Avand in vedere ca Romania este situata intr-una dintre cele mai remarcabile regiuni naturale ale Europei, si multe dintre ariile sale protejate constituie o componenta cheie a mostenirii naturale a intregii lumi, este mai mult decat firesc ca Muzeul National de Geologie sa marcheze aceasta zi prin organizarea unei serii de activitati care se vor desfasura sub titulatura de “Saptamana geoparcurilor”.

Saptamana geoparcurilor s-a deschis duminica, 25 mai, orele 11.00, prin inaugurarea expozitiei “Gradina noastra”, expozitie de desene realizate de eleviii scolilor din sectorul 4 implicate in proiectul “Scoala Arborilor”.

Programul activitatilor pentru “Saptamana geoparcurilor”:

Sambata, 31 mai

ora 10.30 – atelier de desene “Ce este un vulcan noroios?”;
ora 12.00 – atelier de modelaj in lut “Hai sa facem un vulcan noroios”;

Duminica, 1 iunie

ora 11.00 – “Geoparcurile – muzee in aer liber” – ciclu de prezentari pentru publicul larg privind geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului, Geoparcul Buzau, Geoparcul Muntii Mehedinti, Parcul Natural Cheile Bicazului-Hasmas, Geoparcul Padurea Pietrificata din Lesbos; Prezentarile sunt sustinute de: Prof. Dan Grigorescu, Dr. Alexandru Andrasanu, Dr. Antoneta Seghedi, Dr. Dan Grigore, Dr. Stanila Iamandei si drd. Monica Ghenciu;
ora 11.00 – “Povestea rocilor sau geologie in Bucuresti” – atelier in curtea muzeului in cadrul caruia copiii vor invata sa identifice rocile folosite ca piatra ornamentala si de a afla cum descifreaza geologii povestea lor;
ora 12.00 – atelierul experimental “Cum se nasc muntii?”;
ora 14.00 – “Povestea Dunarii la Cazane. Parcul natural Portile de Fier” – prezentare pentru publicul larg realizata de conf. Dr. Mihai Popa, Dr. Valentin Paraschiv si masterand Milan Miroslav Rascov;
ora 14.00 – “Viata preistorica” - carnaval in curtea Muzeului; se recomanda costumatie in dinosauri, amoniti, trilobiti, libelule, ciuperci, ferigi si chiar fosile; costumele cele mai originale vor fi premiate;
ora 17.00 – concursul de desene cu creta pe trotuar “Cum arata un munte?”;
ora 17.30 – prezentarea pentru publicul larg “Muntii sacri – sanctuare naturale”, realizata de Dr. Antoneta Seghedi.

Citeste si:
Conferința națională tineri cu scleroză multiplă 2023
Conferința națională tineri...

Marti, 3 iunie

10.00-16.00 – Masa rotunda “Parcurile din zona Coridorului Verde al Dunarii”, prezentarea rezultatelor proiectului PROMED finantat de ANCS-CNMP; participa IGR, Geoecomar, Centrul Geomedia al Universitatii din Bucuresti si Institutul de Hidrologie si Gospodarire a Apelor si reprezentanti ai Romsilva si administratiei parcurilor nationale si naturale.

Participarea la activitatile dedicate copiilor se face numai prin inscriere la numarul de telefon: 212.89.52, in limita locurilor disponibile. Numarul maxim de participanti este de 20 de copii.

Detalii si informatii suplimentare sunt prezentate pe pagina web: www.geology.ro

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

Citeste si:
Număr impresionant de vizitatori la expoziția „Grădina Luminilor”...
Număr impresionant de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.