ONE EVENT & LIVADA prezinta un nou eveniment special:

Pentru prima data in RomaniaLAIBACH vin pentru data in Romania pentru o reprezentatie live deosebita, Joi 15 Februarie 2007, ora 19.00 la Sala Agronomia, din Bucuresti. Concertul face parte din turneul de promovare al celui mai nou produs discografic al trupei, albumul "VOLK".

Pentru acest concert se vor produce un numar de 1.500 bilete cu un pret unic de 60RON, ele fiind disponibile in partea a doua a lunii Decembrie.

LAIBACH

"Muzica pop este pentru turma de oi iar noi suntem ciobanii deghizati in lupi".
Laibach

Laibach nu sunt germani, ci sloveni. Originari din Trbovlje, un oras minier, dar mutati in Liubliana. Laibach inseamna Liubliana in germana.

Nu sunt nici fascisti si nici comunisti dar sunt fani ai lui Wagner si ai imnurilor partizane. Sau dupa cum spun ei insisi, "Suntem la fel de fascisti, pe cit Hitler era pictor".

Canta din 1980 si e imposibil sa nu fi auzit o piesa de-a lor, nestiind poate ca e vorba de Laibach. Versiunile lor Life is Life (Opus), One Vision (Queen), Sympathy for the Devil (Rolling Stones), The Final Countdown (Europe), In the Army Now (Status Quo), War (Edwin Starr) sau piesele Beatles, adunate pe albumul Let it Be (1988), sunt excentrice, originale si inedite.

Laibach face parte din gruparea NSK-Neue Slowenische Kunst (noua arta slovena), pe care au infiintat-o alaturi de colectivul artistic "Irwin" si gruparea teatrala Scipion Nasice in 1982. NSK este initiatoarea unei miscari reactive in pictura, teatru, film, muzica si filozofie desfasurata pe un teritoriu simbolic, statul platonic NSK, un stat atemporal, fara de granita. NSK ofera pasapoarte tuturor acelora care vor sa-i fie cetateni si are consulate in principalele capitale ale lumii.

La inceputul carierei Laibach a fost considerata o formatie nisa, insa trupe precum Rammstein au preluat stilul lor, afisandu-se deschis ca fiind inspirati de look-ul si sound-ul bombastic al acestora, ducand astfel mostenirea Laibach in mainstream. Astazi, Laibach inseamna avangarda industrialism si pop, bucurandu-se de un public fidel si elitist.

Primul album in 1985, s-a intitulat Laibach si a fost interzis de autoritatile comuniste iugoslave. Opus Dei (1987) le-a adus afirmarea. Alte albume esentiale sunt Kapital (1993), NATO (1994), WAT (2003) si in 2004, best of-ul Laibach Anthems, care contine si o varianta melodica la evergreen-ul Mama Leone. Noul album Volk (Octombrie 2006, Mute) contine 14 piese, fiecare fiind un imn national (ultimul chiar al statului NSK), in versiunea Laibach, politizanta si satirica.

Show-ul Laibach este unic, un spectacol de sunet si imagine al unei trupe legendare cu o misiune social-politico-filosofica la fel de importanta ca si cea muzicala. Laibach se situeaza in galeria actelor artistice de pionierat, un eveniment care se bucura de un impact imens in toata Europa si recent in Statele Unite.

Laibach au semnat a Mute Records Londra, alaturi de nume ca Depeche Mode, Nick Cave and the Bad Seeds, Moby sau Goldfrapp.

Un mega-eveniment muzical si cultural, pentru prima data in Romania. E timpul pentru Laibach !

Acreditari de presa

Solicitarile pentru acreditari de presa se trimit la adresa event@one-group.net, insotite de numele complet al persoanelor acreditate, functia, numele redactorul coordonator si detalii despre materialele publicate deja despre eveniment sau care urmeaza sa fie publicate. Data limita de primire a solicitarilor pentru acreditari de presa este 26 Ianuarie 2007.

Sursa: 24fun


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.