"O carte de idei lunga si extrem de densa care se vinde in peste un milion de exemplare numai in Statele Unite, care ramane in discutie si acum, cunoscand si o senzationala cariera internationala, nu are nevoie de multe recomandari."

Criza spiritului american - Bloom, Allan

"O carte de idei lunga si extrem de densa care se vinde in peste un milion de exemplare numai in Statele Unite, care ramane in discutie si acum, cunoscand si o senzationala cariera internationala, nu are nevoie de multe recomandari. Dar eu scriu despre ea la douazeci de ani dupa ce a fost scrisa. Si scriu pentru publicul romanesc, care nu a avut la indemana pana acum traducerea textului si, judecand dupa raritatea referintelor respective, nu s-a preocupat prea mult nici de textul original.

Criza spiritului american[...] Cititorul roman are acum la dispozitie cea mai substantiala analiza a spiritului, culturii, ideologiei, invatamantului superior si societatii americane din cate s-au tradus vreodata la noi. Astfel, discutia noastra publica pe aceste subiecte se poate amorsa in mai buna cunostinta de cauza, trecand mai rapid de la faza improvizatiilor publicistice si a verdictelor ideologice sumare pseudomorfotice la cea a studiilor serioase."

Sorin Antohi

Sursa: librariilehumanitas.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.