Pe Mos Craciun l-ati vazut in tot felul de ipostaze. In reclame, in cartile de povesti, la televizor, in carne si oase la serbari sau pe felicitari. Dar pun pariu ca nu l-ati mai vazut pana acum pictat in opere clasice ca "Nasterea lui Venus".

E cam greu sa ti-l imaginezi pe batranul rotofel iesind din scoica in locul superbei Venus pictata de Botticelli. Insa elful fotograf Ed Wheeler s-a gandit ca Mosul trebuie sa isi ocupe cumva timpul atunci cand nu duce cadouri copiilor. Asa ca si l-a imaginat incercand sa se integreze, mai mult sau mi putin subtil, in operele marilor pictori.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Conceptul este cat se poate de simpla: gaseste o pictura faimoasa si suprapune-l pe Mos Craciun in opera. Rezultatul, insa, este extrem de comic. Ideea, spune Ed Wheeler, i-a venit in timp ce se afla privea opera lui Emanuel Leutze „Washington traversand raul Delaware”. Si-a spus atunci „Nu ar fi minunat daca in locul lui Washington ar fi fost Mos Craciun?”. Urmatorul lucru pe care l-a facut a fost sa plece in studioul sau, sa se fotografieze costumat in Mos Craciun inntr-o pozitie similara cu cea avuta de Washington si sa se suprapuna in pictura. Si-a numit proiectul „Santa Classics”

Din acea zi, Wheeler l-a integrat pe Mos Craciun in mai mult de 40 de picturi faimoase.

Lucrarile sale au fost publicate de catre Muzeul de Arta din Philadelphia sub forma unor felicitari.

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului.

Sursa foto: SantaClassics.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.