Pornim intr-un loc aproape nepamantean: Cascada Zeilor din Islanda.

In Islanda, in apropierea lacului Myvatn, in partea nordica a tarii, se afla una din cele mai spectaculoase caderi de apa din lume. Este vorba despre cascada Godafoss, supranumita si Cascada Zeilor. Fara doar si poate, forma neobisnuita, de potcoava, apa de un albastru ireal si modul in care aceasta isi face loc printre stanci fac ca acest peisaj sa para desprins dintr-un tinut nepamantean.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Legenda spune ca, in jurul anului 1.000, conducatorul consiliului islandic a adoptat crestinismul drept religie oficiala. Dupa convertirea tarii la crestinism, conducatorul consiliului a adunat toti idolii pagani si i-a aruncat in cascada Godafoss care a devenit de atunci Cascada Zeilor.

Din pacate, spectaculoasa priveliste nu este foarte usor de fotografiat. Din cauza conditiilor meteorologice neprielnice, fotografii trebuie sa depuna multa efort pentru a obtine surprinde frumusetea cascadei.

In GALERIA FOTO va puteti delecta cu 15 fotografii uluitor de frumoase cu Godafoss sau Cascada Zeilor.

Sursa foto: Trodel, Shchukin, Timo Kirkkala, Loup et Mag, Boreal Travel, Mouser Nerboat, Tania Ho, Bo 47, luispabon, hawardignatius, Maradentro_, Marco Bellucci, Doxi, The Rusty Projector via Flickr.com, Wikipedia.org


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.