Imagini emotionante cu uriasul cel bland al oceanelor.

Moda, fotografie subacvatica si rechini. O combinatie pe care nu o intalnesti prea des. O sedinta foto cum nu cred sa mai fi vazut pana acum in care manechinele pozeaza gratios alaturi uriasul bland al lumii subacvatice: rechinul balena.

In incercarea de a atrage atentia asupra pericolului in care se afla gigantul din lumea pestilor, fotografii Shawn Heinrichs si Kristian Schmidt si-au unit fortele si au realizat o sedinta foto cu totul si cu totul spectaculoasa.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Ideea i-a venit lui Shawn Heinrichs dupa ce a vizitat Oslob, un sat mic de pescari din Filipine. A descoperit acolo ca pescarii dezvoltasera o relatie speciala cu rechinii balena. „In fiecare zi rechinii balena ajung in apele de langa sat, iar pescarii ii hranesc cu creveti. Timp de cateva ore pe zi, animalele asteapta cuminti sa primeasca hrana”, a povestit fotograful.

Impresionant de toate acestea dorind sa puna intr-o lumina noua frumusetea acestei specii marine pe cale de disparitie, Shawn Heinrichs si-a unit fortele cu Kristian Schmidt si impreuna au planuit si realizat aceasta superba sedinta foto.

Rechinul balena este cel mai mare peste din zilele noastre, putand ajungand la lungimea de 15 metri si la o greutate de 40 de tone. In ciuda marimii, rechinii balena sunt animale blande si nu reprezinra un pericol pentru oameni.

Sursa foto: Kristian Schmidt


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.