Suntem obisnuiti cu imagini ale vedetelor in arest. Lindsday Lohan, Mel Gibson sau Robert Downey Jr sunt doar cateva dintre vedetele care au avut probleme cu legea, insa fotografiile lor judiciare nu aratat niciodata mai bine.

Suntem obisnuiti cu imagini ale vedetelor in arest. Lindsday Lohan, Mel Gibson sau Robert Downey Jr sunt doar cateva dintre vedetele care au avut probleme cu legea, insa fotografiile lor judiciare nu aratat niciodata mai bine.

Cum ar fi daca pozele cu vedetele in arest, imagini cu care suntem atat de obisnuiti, ar fi fost facute in 1920? Daca starurile decazute ale Hollywood-ului ar fi fost niste criminali de temut din secolul XX? Asta s-a intrebat si Michael Jason Enriquez, art director si student la publicitate. Combinand vechile fotografii ale criminalilor din anii '20 cu instantenee ale vedetelor in arest, Enriquez a obtinut o serie de fotografii de o frumuseste stranie. Le-a numit “Mugshots Doppelganger

Interesant este faptul ca, transpuse pe imagini monocromatice, grimasele vedetelor capata o allura dramatica. Juxtapunera pare autentica si daca nu ai stii ca este vorba de o manipulare digitala dibace, ai putea crede ca sunt intr-adevar imagini vintage ale criminalilor secolului XX. Mai mult, comparand cu pleida de poze cu vedete in arest, acestea sunt cu mult mai artistice, mai dramatice.

"Au fotografiile vintage un "ceva" anume care ne atrage in mod straniu. Vazand un avatar intr-o poza foarte veche, creierul nostru face automat o legatura si incearca sa gaseasca conexiunea. Vedem ce nu este acolo - o persoana pe care avem impresia ca o recunoastem, un membru al familiei sau un prieten. Bineinteles mai sunt si acele persoane care seamana inzibtor de mult cu vedetele zilelor noastrea. Suntem atat de obisnuiti sa vedem fetele vedetelor in fiecare zi, la televizor, pe internet, pe bloguri. Stim chiar si cum arata fotografiile lor judiciare. Fotografiile judiciare pe care le vedem azi, contrasteaza puternica cu cele facute in anii '20. Fotografiile judiciare vintage au o frumusete stranie care s-a pierdut in zilele noastre".

Vezi in GALERIA FOTO mai multe imagini.

Foto: Mugshots Doppelgange

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.