In mainile lui My Dog Sighs, cutiile de aluminiu sufera o mutatie artistica inedita.

De la graffiti pe vagoane de metrou, la expunere muzeala, arta stradala a avut o evolutie tumultoasa. Blamata de unii, preaslavita de altii, aceasta forma artistica s-a aflat intotdeauna undeva la granita dintre arta si vandalism. Disproportia s-a redus considerabil in ultima perioada, autoritatile alocand din ce in ce mai des spatii in care artistii stradali sa se defasoare. Indiferent de directia in care a luat-o, scopul a ramas acelasi: sa se faca vazuta.

My Dog Sighs nu este un artist stradal clasic, in sensul ca arta lui nu se desfasoara eminamente pe strada. Cand My Dog Sighs gaseste o cutie de aluminiu pe strada, nu o arunca la gunoi, nici nu o ignora, ci o ia acasa si o transforma intr-o mica opera de arta. Dupa ce picteaza cutiile de aluminiu si le da o personalitate si o anumita nota suprarealista, artistul le reamplaseaza pe strazi pentru ca oamenii sa le poata gasi si, daca doresc, sa le ia acasa. Si-a numit proiectul "Canman" sau "omul de tinichea" daca vreti.

Totul a inceput in urma cu 10 ani cand i-a venit ideea un proiect artistic desfasurat in strada, dar care sa ofere, in acelasi timp, posibilitatea posesiunii. Astfel ca, in ultimii 10 ani My Dog Sighs transforma obiectele gasite pe strada in mici opere de arta dupa care le reda strazii. O initiativa altruista care a luat forma proiectului FreeArtFriday.

Despre Canman, My Dog Sighs spune ca nu ascunde vreun mesaj politic, poate doar un indemn ecologic, o modalitate de a ne spune ca atata timp cat ne pastram mintea deschisa tuturor posibilitatilor, arta poate surveni de oriunde si din orice, chiar si din cutiile de luminiu aruncate pe strada. Canman este, prin urmare, nu doar un proiect artistic inedit, dar si o foarte inventiva modalitate de a recicla.

In filmuletul de mai jos puteti vedea procesul creativ din spatele transformarii cutiilor de aluminiu in opere de arta in miniatura, iar mai multe imagini cu arta lui My Dog Sigh puteti vedea in galeria foto.

Citeste si:
Festivalul de artă „Diploma Show”, la a noua ediție. Ce pot admira...
Festivalul de artă „Diploma...

My Dog Sighs - A Can is Born from Strong Island Media on Vimeo.

Mai multe imagini cu arta lui My Dog Sigh puteti vedea in galeria foto.

Credit foto: My Dog Sigh


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.