Krzywy Domek sau Casa stramba, tradus in romana, este un exemplu excelent ca in jocul rigoare-imaginatie, cea din urma poate castiga detasat.

Desi greu de crezut, imaginile din interiorul acestui articol nu sunt rezultatul vreunei prelucrari digitale dibace. "Krzywy Domek" sau "Casa stramba" in romana, o denumire cat se poate de sugestiva, exista in realitate in orasul polonez Sopot.

Distorsionata casa, aproape ca pare desprinsa din filele unui basm. Fapt ce nu este chiar atat de departe de adevar. Szotynski si Zaleski, cei doi arhitecti care au gandit si realizat proiectul, s-au inspirat din ilustratiile unor artisti precum Jan Marcin Szancer si Per Dahlberg.

Chiar daca relativ noua, a fost ridicata in 2004, ingeniozitatea si unicitatea constructiei si a stilului a facut ca Krzywy Domek sa devina rapid o mica bijuterie arhitecturala.

Mai multe imagini in Galeria Foto

Foto main si interior: krzywydomek.info

Foto galerie: dungodung


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.