Ultima instalatie a lui Do Ho Suh, un sculptor corean, nu o vei gasi intr-un muzeu, nici intr-o galerie de arta, nici in vreun salon hip, ci pe acoperisul Universitatii din San Diego.

"Fallen Star", ultima instalatie a artistului corean Do Ho Suh este nici mai mult nici mai putin decat o banala casa. Si poate ca ar fi ramas asa daca artistul nu ar fi suit-o in varful uneia dintre cladirile Universitatii din San Diego,. "Fallen Star" este, asadar, o casa care pare sa fi aterizat dintr-o alta lume direct pe acoperisul unviersitatii din San Diego.

Inalta de 5 metri si lunga de 6, casa a fost construita la sol si urcata mai apoi pe varful unei alte cladiri. Are pana si o peluza complet functionala. Casa a fost inaugurata zilele trecute dupa 7 ani de munca si mai bine de 1.3 milioane de dolari investiti.

Proiectul exploateaza sentimentul de alienare, migratia spatiala, dar si cea psihologica. Plecat din Seul pentru a-si continua studiile in Statele Unite, Do Ho Suh a experimentat pe propria piele socul cultural si efortul de a se adaptat unor locuri si obiceiuri noi. Casa se vrea nu doar o ilustrare a acestui sentiment, ci si o modalitate de a-l depasi.

Retail jobs

Foto: Sam Beebe, Flick


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.