O experienta interactiva creata de grupul creativ Nota Bene.

In Order to Control este o instalatie artistica tipografica realizata de grupul creativ Nota Bene din Istanbul si, ca mai toate lucrarile de acest gen, are un mesaj de transmis.

"In Order to Control" este o instalatie interactiva care presupune apropierea fizica pentru ca mesajul sa fie perceput in totalitate. Un text proiectat pe sol ia forma oamenilor care pasesc pentru a-l citit, amplificand astfel interactiunea privitor - text. E un fel de metafora a acestei era digitalizate, in care mare majoritatea a informatiilor este transmisa via network.

Mai mult decat atat, "In Order to Control" este o instalatie care angajeaza intr-o discutie despre pragul dintre etica si normele sociale. Iar textul merita citit

In Order to Control - Interactive Installation from NOTA BENE Visual on Vimeo.

"Ce inseamna sa fii liber? Suntem liberi cu adevarat? Suntem liberi sa mergem pe strazi. Se regaseste notiunea de “a fi liber” in mersul pe strada? Inseamna mersul pe strada libertate? Este cu adevarat necesar sa cautam opusul in orice lucru? Posibilitatea de a fi incarcerat te face sa te simti liber? Cei incarcerati sunt prizonieri, cei de afara sunt liberi – este asa cu adevarat? Judecam in alb si negru, dar cum ramane cu zonele gri?"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.