Uita-te de doua ori! Iti vine sa crezi ca acestea sunt fotografii ale unor galaxii indepartate si gigantice?

De tilt-shift este posibil sa mai fi auzit. In caz ca nu, foarte pe scurt, tilt-shift-ul este un tip de fotografie care face ca obiectele fotografiate sa para minuaturale. Efectul poate fi obtinute in doua moduri: fie utilizand lentile speciale care se abat de la dispunerea normala, paralela in interiorul obiectivului, glisand catre planul ce urmeaza a fi fotografiat, fie apeland la un program de editare foto avansata, gen Photoshop.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

De aceasta tehnica extrem de simpla s-a folosit si fotografa italiana Haari Tesla pentru a reduce cosmosul la nivel microscopic. Experimentul sau, pe care la numit „Illuminated Code From Space” a constant, mai mult sau mai putin, intr-o joaca de’a modificarea contrastului, ajustarea campului de adancime sau adaugarea unui gradient pentru ca, la final, fotografiile galaxiilor, supernovelor sau nebuloaselor sa semene cu niste microorganisme. I-a iesit cum nu se poate de bine si, daca nu ai stii mai bine, ai crede ca ai in fata ochilor fotografii ale unor graunte microscopice sau molecule marite.

Retail jobs

Procesul artistic a presupus o cercetare serioasa si experimentare continua. Dupa ce a studiat o serie de fotografii create cu ajutorul tehnicii tilt-shift, Tesla s-a hotarat sa o incerce pe imaginile publice ale cosmosului. Ce i-a iesit, puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistei.

Sursa foto: Haari Tesla Behance


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.