Ceea ce urmeaza sa vedeti mai jos este un sopron vechi de 70 de ani transformat in opera de arta.

Se numeste „Lucid Stead” si obisnuia sa fie un sopron vechi de 70 de ani din desertul Californian. Asta pana si-a suflecat manecile artistul Phillip K. Smith III si a transformat darapanatura intr-o instalatie arhitecturala captivanta.

Lucid Stead este genul de casa care te face sa te intrebi daca nu cumva ai halucinatii. Pentru ca este acolo si nu prea. Haideti sa va explic. Folosind oglinzi pe pereti exteriori si o serie de LED-uri, artistul a facut in asa fel incat, atunci cand o privesti sa ai impresia ca este transparenta. In timpul noptii, luminile LED se aprind si coloreaza casa, dand impresia unui loc magic aparut in mijlocul desertului.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

„Lucid Stead este despre linistea si frumusetea desertului”, Spune Smith. „Cand te opresti si te imprietenesti cu desertul, proiectul se deschide in fata ta. Iti arata cum totul tine de lumini si umbre, lumina reflectata, lumina proiectata si schimbare”.

Intial, instalatia fusese gandita ca o mini-expozitie de doua zile, adresata doar catorva spectatori. Numai ca, proiectul a inceput sa se viralizeze prin presa nationala si internationala, iar Lucid Stead s-a transformat rapid intr-o destinatie must-see pentru iubitorii de arta.

Din pacate, California este cam departe pentru noi, asa ca v-am pregatit in GALERIA FOTO mai multe imagini cu deosebita casa transparenta.

Citeste si:

Nu pentru cei timizi. Casa construita 100% din sticla

Sursa foto: royaleprojects.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.