Erik Johnasson creeaza fotografii imposibile, dar extrem de realiste.

De arta lui Erik Johnasson este posibil sa te mai fi lovit, dar fara sa stii cui apartine. Este posibil sa te fi intrigat la un moment dat cu scenariile sale imposibile, dar extrem de realiste. Asadar, probabil ca stii deja ca Erik Johnasson este un maestru al iluziilor care reuseste sa aduca la viata scenarii imposibile, pastrandu-le in acelasi timp plauzibile din punct de vedere vizual. Daca nu stiai asta deja, atunci te invit sa ii descoperi arta:

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Erik Johnasson creeaza fotografii, pardon, creeaza iluzii vizuale atat de reusite incat ne este greu sa distingem posibilul de imposibil sau realul de fantastic. Artistul de origine suedeza este, fara doar si poate, un maestru al Photoshopului. Mai mult decat atat, spune ca obtine aceste rezultate fascinante ghidandu-se dupa un principiu simplu: capteaza idei, nu momente. Nu tehnica folosita este cea care da valoare compozitiilor sale, ci creativitatea si rigoarea (nu, cele doua concepte nu trebuie neaparat sa se excluda) cu care isi gandeste si realizeaza conceptele. „Singurul lucrur care ne limiteaza, spune Johnasson intr-o conferinta TED, este imaginatia noastra”. Dupa care, urmeaza munca.

Realizarea unei singure fotografii poate dura uneori chiar luni de planuire si munca. Incepe prin a-s captura si schita ideile. Cauta apoi decorul potrivit, personajele potrivite, unghiul, lumina, perspectiva si culorile potrivite. Dupa ce a adunat toate detalii, le asambleaza intr-o singura compozitie, monatand, stergand, unind, decupand, colorand astfel incat sa nu existe nici cel mai mic indiciu ca ar fi vorba de imagini diferite. Chiar daca pare o munca sisifica, Johansson este atat de pasionat de ceea ce face incat reuseste sa se bucure de fiecare pas al procesului.

Mai multe imagini cu fascinanta lume creata de Erik Hohansson puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului.

Sursa foto: Erik Johnasson


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.