Traiul in New York nu este tocmai lapte si miere. De multe ori trebuie sa te descurci intr-un spatiu foarte mic si foarte aglomerat. Doi studenti romani la arhitectura au proiectat locuinta perfecta: are doar o camera, dar poate fi transformata in opt spatii diferite.

Proiectul ii apartine lui Graham Hill, antreprenor si fondatorul platformei treehugger.com. Acesta a vrut sa transforme un apartament mic intr-un spatiu incapator si prietenos cu mediul. Asa ca si-a finantat proiectul pe platforma de crowdsourcing Jovoto si a lansat o competitie de design. 300 de proiecte au fost inscrise, dar Calin Sandu si Adrian Iancu, doi studenti la Facultatea de Arhitectura si de Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti au fost castigatorii.

Life Edited” se numeste apartamentul conceput de cei doi si este gandit sa se transforme in permanenta, permitand folosirea spatiului in moduri pe care nici nu ni le putem imagina. Practic, pe o suprafata de doar 40 de metri a fost creata locuinta perfecta, iar o simpla garsoniera poate fi folosita ca opt spatii diferite si complet functionale. Sufrageria si biroul pot deveni dormitor, in spatele unui perete este montata o intreaga camera de oaspeti, iar scaunele sunt introduse dulapuri si scoase la nevoie.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza aceast spatiu, urmariti prezentarea video a apartamentului

GIZMODO - The Tiny Transforming Apartment That Packs Eight Rooms into 350 Square Feet from Gizmodo on Vimeo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.