Cunoscutul autor de romane horror Stephen King si-a surprins fanii de curand. Acesta a vandut drepturile de ecranizare ale unei povesti unor studenti la film, pentru doar un dolar.

Stephen King are foarte multe romane publicate, dar putine dintre ele au fost adaptate asa cum ar trebuie. Cel mai recent succes a fost ecranizarea "IT", urmand ca anul viitor sa apara volumul al II-lea, dar si "Cimitirul animalelor".

In 2003, autorul publica o scurta povestire, "Stationary Bike". Aceasta a prezentat interes pentru un grup de studenti de la o universitate de film. Povestea urmareste un artist care atunci cand incepe sa mearga cu bicicleta pentru a pierde din greutate, devine obsedat de acest sportul si ajunge sa aiba scenarii halucinante de cosmar.

Elevii de la Gwent Film Academy din Tara Galilor au decis sa ia legatura cu scriitorul pentru a-i cere ajutorul. Acestia i-au scris direct lui King, care le-a vandut drepturile de ecranizare pentru doar un dolar. Singura conditie este sa nu aiba lansare in cinematografe si sa i se permita autorului sa aiba posibilitatea sa urmareasca produsul final. Pentru scenariu vor colabora o tanara de 16 ani si un baiat de 14, urmand ca la productie sa fie inscrise 30 de persoane, noteaza IndieWire.

Profesorul copiilor a completat: "Nu am facut decat sa ii scriem secretarei autorului, Margaret, iar aceasta ne-a raspuns in doar 24 de ore. I-am spus ce ne dorim, ca nu este pentru profit, ca studentii mei vor face totul. Ea ne-a trimis contractul semnat de Stephen King insusi."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.