Mai mult decat o carte de memorii despre viata unui profesionist in tenis, Open este povestea captivanta a unei vieti remarcabile.

Disponibila pe Elefant.ro

Impins de la spate de un tata dominator si irascibil pentru a deveni un campion la tenis, Andre Agassi a reusit ca la varsta de 22 de ani sa castige primul dintre cele opt turnee de Grand Slem pe care le-a cucerit de-a lungul carierei, lucru care i-a asigurat succesul financiar, celebritatea si in multe randuri pozitia de lider mondial in tenisul profesionist. In spatele acestei povesti sta insa istoria unui om adeseori nefericit si confuz, care niciodata nu s-a simtit confortabil cu realizarile sale profesionale. Cu o sinceritate dezarmanta, Andre scrie despre succesul dobandit la o varsta frageda, despre ce inseamna cu adevarat celebritatea, despre casatoria cu Brooke Shields si despre urcusurile si coborasurile unei cariere fabuloase.

Va las cu un paragraf din povestea unuia dintre cei mai buni tenismeni, Andre Agassi:

„Sunt un om relativ tanar. Treizeci si sase de ani. Dar ma trezesc ca si cum as avea nouazeci si sase. Dupa trei decenii de sprinturi, opriri bruste, sarituri inalte si aterizari brutale, corpul meu nu mai pare sa fie corpul meu, mai ales dimineata. In consecinta, mintea mea nu mai pare sa fie mintea mea. Pe cand deschid ochii sunt un strain pentru mine insumi si desi, inca odata, acesta nu e un lucru nou, e mai pronuntat dimineata. Trec repede prin faptele elementare. Numele meu e Andre Agassi. Numele sotiei mele e Stefanie Graf. Avem doi copii, un fiu si o fiica, de cinci si trei ani. Traim in Las Vegas, Nevada, dar momentan locuim intr-un apartament al hotelului Four Seasons din New York, pentru ca joc la US Open 2006. Ultimul meu US Open. De fapt, ultimul meu turneu. Traiesc din tenis, desi urasc tenisul, il urasc cu o patima intunecata si secreta, si totdeauna l-am urat.“ - Andre Agassi.

Citeste si:
Andreea Tonciu, reacție neașteptată când a fost întrebată dacă a...
Andreea Tonciu, reacție...

Cartea este disponibila pe Elefant.ro, la pretul de 42, 75 Lei

Sursa foto main: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.